​Kan geen verbinding maken met mijn Exchange-account in Outlook. Hoe herstel je

4.0
​Kan geen verbinding maken met mijn Exchange-account in Outlook. Hoe herstel je

Als u vermoedt dat dit de oorzaak van het probleem is, moet u de verbinding tussen uw Exchange-account en uw server herstellen.

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van uw Exchange-account, is een van de meest voorkomende oorzaken een onjuiste of ontbrekende Outlook-verbinding met de service. Als u vermoedt dat dit de oorzaak van het probleem is, moet u de verbinding tussen uw Exchange-account en uw server herstellen. Het kan moeilijk zijn om dit probleem op te lossen, omdat er verschillende redenen zijn waarom uw Exchange-account geen verbinding kan maken met de server. De meest voorkomende oorzaken en hun oplossingen worden hieronder weergegeven, zodat u ze kunt gebruiken om de verbinding tussen uw Exchange-account en de server te herstellen.

Gids voor het oplossen van verbindingsproblemen met Outlook en Server

1) Uw organisatie gebruikt Exchange Server 2003 of een eerdere versie

Het wordt aangeraden om bij uw accountbeheerder te informeren welke versie van Exchange Server uw account beheert. Outlook voor Mac staat bekend om de ondersteuning van accounts die worden beheerd door Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 met Update Rollup 4 (KB952580) en latere versies.

2) Uw accountgegevens of Exchange-servernaam zijn onjuist

Het is belangrijk om uw accountinstellingen nogmaals te controleren als u problemen ondervindt met uw Outlook-e-mailtoepassing en serververbinding. Volg deze stappen om te leren hoe u uw accountinstellingen kunt controleren:

 • Selecteer de optie Accounts in het menu Extra.
 • Het account moet vervolgens worden geselecteerd in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster Accounts.
 • Controleer daarna nogmaals of de accountinstellingen juist zijn.

OPMERKING: Als u nogmaals wilt controleren of u de juiste inloggegevens gebruikt, kunt u proberen verbinding te maken met uw account vanuit een ander Exchange-programma, zoals Outlook Web App.

3) Outlook is ingesteld om offline te werken

Als uw Outlook is geconfigureerd om offline te werken, kan er een probleem optreden met de verbinding van het Outlook-e-mailprogramma met de server. Volg de onderstaande stappen om te zien of uw Outlook-toepassing is ingesteld om offline te werken:

 • Zorg ervoor dat het selectievakje naast Offline werken niet is aangevinkt in het Outlook-menu.

4) Uw netwerkverbinding is niet beschikbaar

Als uw internetverbinding niet werkt, kunt u problemen ondervinden bij het verbinden van uw Outlook-e-mailtoepassing met de server. Daarom is het een goed idee om te controleren of uw computer is verbonden met het netwerk en dat deze actief is.

Het is raadzaam om contact op te nemen met uw Exchange-serverbeheerder of uw netwerkbeheerder om de status van uw netwerkverbindingen te onderzoeken. Vraag het eventueel ook aan een collega die op het netwerk is aangesloten en vergelijkbare instellingen gebruikt. Als u daarentegen via internet verbinding maakt met uw Exchange-account, kunt u een webbrowser gebruiken om te controleren of u toegang hebt tot internetsites.

5) De server waarop Microsoft Exchange Server draait is niet beschikbaar

U kunt problemen ondervinden bij het verbinden van uw Outlook-toepassing met de server als de server waarop Microsoft Exchange Server wordt uitgevoerd, niet beschikbaar is. Het wordt aanbevolen om uw Microsoft Exchange-serververbinding te onderzoeken om dit probleem op te lossen.

 • Ga naar het menu Extra en kies Accounts in het vervolgkeuzemenu.
 • U moet het linkerdeelvenster van uw Exchange-account controleren om te bepalen of er een verbindingsprobleem is. Het indicatiepictogram wordt oranje als er een probleem is.
 • Als je eerder verbinding met het account hebt gemaakt, probeer er dan verbinding mee te maken vanuit een ander Exchange-programma, zoals Outlook Web App.
 • U kunt ook de status van de Exchange-server controleren door contact op te nemen met uw Exchange-serverbeheerder.

6) Uw Exchange-account vereist dat u zich aanmeldt via een gecodeerd kanaal

Als je denkt dat je account een gecodeerd kanaal vereist, moet je de instellingen van het kanaal nog eens goed controleren. Als u de instellingen niet kunt valideren, moet u contact opnemen met uw Exchange-beheerder voor meer informatie over andere opties om het probleem op te lossen.

 • Selecteer de optie Accounts in het menu Extra.
 • U moet het account kiezen in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster Accounts.
 • Klik daarna op de optie Geavanceerd en vervolgens op het tabblad Server.
 • U moet dan de optie SSL gebruiken gebruiken om aan te vinken in de Microsoft Exchange- en Directory-service.

7) Uw computer heeft een mailproxyserver nodig om verbinding te maken met de Exchange-server

Om verbinding te maken met de Exchange-server, heeft uw computer mogelijk een mailproxyserver nodig. In dit geval moet u contact opnemen met de beheerder van uw Microsoft Exchange-account.

Contact opnemen met een monteur Outlook Bellen.