6 werkende oplossingen om het foutbericht "Microsoft Excel werkt niet meer" op t

4.3
117
6 werkende oplossingen om het foutbericht "Microsoft Excel werkt niet meer" op t

Als je een gewone Excel-gebruiker bent, heb je waarschijnlijk het bericht "Microsoft Excel werkt niet meer" gezien tijdens het werken aan een spreadsheet of bij

Als je een gewone Excel-gebruiker bent, heb je waarschijnlijk het bericht "Microsoft Excel werkt niet meer" gezien tijdens het werken aan een spreadsheet of bij het afsluiten van het programma. Dit is een zeer onhandig probleem omdat u gedurende een bepaalde periode niets kunt bereiken en in bepaalde situaties de gegevens corrumpeert of onleesbaar maakt.

Wanneer de werkmap van een gebruiker veel gegevens of moeilijke berekeningen bevat, crasht het Excel-bestand en wordt de foutmelding Excel werkt niet meer weergegeven.

Veel gebruikers melden dat het probleem wordt veroorzaakt door invoegtoepassingen van eerdere versies van Microsoft Office. Wat de oorzaak van het bericht Microsoft Excel 2010 ook is dat het probleem niet meer werkt, in dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit kunt oplossen.

Oplossing om Microsoft Excel gestopte werkfout te herstellen

Omdat er geen exacte oorzaken zijn voor de foutmelding Excel werkt niet meer, heb ik enkele van de mogelijke oplossingen op een rij gezet die u kunnen helpen het probleem op te lossen.

Oplossing 1: start MS Excel in de veilige modus

Dit is de eerste stap om het probleem op te lossen; probeer het Excel-bestand in de veilige modus uit te voeren en volg de stappen:

 • Om de opdrachtprompt te starten, drukt u op Windows+ R of selecteert u Uitvoeren in het menu Start.
 • Voer vervolgens home/safe uit in de opdrachtprompt om MS Excel in de veilige modus te openen.
 • Een andere manier om de veilige modus te gebruiken, is door op de Ctrl-knop > Excel-bestand te openen.
6 werkende oplossingen om het foutbericht "Microsoft Excel werkt niet meer" op t
 • Ik hoop dat dit helpt, maar als dat niet het geval is, probeer dan de tweede optie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

 • Hoe kan ik Excel herstellen van de "Cannot Copy.Xls." Fout?
 • Hoe los ik foutcode 0x800A03EC op in Microsoft Excel?
 • Microsoft Excel 2016 werkt niet op Windows 10

Oplossing 2: schakel defecte invoegtoepassingen uit

Volg deze stappen om invoegtoepassingen te controleren:

 • Ga naar het menu Bestand en selecteer Excel-opties in het vervolgkeuzemenu.
 • Selecteer vervolgens aan de linkerkant van het vak Excel-opties de optie Invoegtoepassingen.
 • De lijst met actieve applicatie-invoegtoepassingen is hier te vinden. De lijst bevat de naam, locatie en soort van elke invoegtoepassing. Het type van deze invoegtoepassing in dit voorbeeld is COM-invoegtoepassing.
6 werkende oplossingen om het foutbericht "Microsoft Excel werkt niet meer" op t
 • Selecteer vervolgens onderaan de pagina Beheren en selecteer COM-invoegtoepassingen > druk op de knop GO.
6 werkende oplossingen om het foutbericht "Microsoft Excel werkt niet meer" op t
 • Er verschijnt een COM-invoegtoepassingsdialoogvenster op het scherm > verwijder het vinkje bij het eerste aangevinkte item in de bovenstaande afbeelding > en klik op OK.

Ik hoop dat als je het hele proces hebt doorlopen, je het Excel-bestand zonder problemen kunt openen.

Oplossing 3: controleer op antivirusconflicten

Het probleembericht Excel werkt niet meer en wordt veroorzaakt door een antivirusconflict. Probeer dus het antivirusprobleem op te lossen door de Excel-integratie van het volledige antivirusprogramma te verwijderen. Welnu, u moet de volledige invoegtoepassingen van het antivirusprogramma uit de Excel-toepassing verwijderen terwijl u dit doet.

Controleer daarnaast of uw antivirusprogramma oud is en werk het bij, aangezien dit problemen kan veroorzaken met Microsoft Office en, ten slotte, Excel.

Oplossing 4: herstel MS Office

MS Office-conflicten veroorzaken ook het probleem, dus probeer het te corrigeren om het probleem op te lossen. Voer de volgende stappen uit:

 • Selecteer Microsoft Office in de lijst in het Configuratiescherm.
 • En typ vervolgens appwiz.cpl in de opdrachtprompt en druk op Enter.
6 werkende oplossingen om het foutbericht "Microsoft Excel werkt niet meer" op t
 • Selecteer de optie Wijzigen.
6 werkende oplossingen om het foutbericht "Microsoft Excel werkt niet meer" op t

Opmerking: Als u de optie Wijzigen selecteert, wordt een kantoorvenster op het scherm geopend. Selecteer de optie Snelle reparatie > klik op de knop Repareren > het reparatieproces begint.

6 werkende oplossingen om het foutbericht "Microsoft Excel werkt niet meer" op t
 • Wanneer de herstelprocedure is voltooid, verschijnt er een bevestigingsbericht op het scherm > klik op de knop Sluiten om het venster te sluiten en het Excel-bestand te openen.
6 werkende oplossingen om het foutbericht "Microsoft Excel werkt niet meer" op t

Houd er rekening mee dat de onderstaande procedures voor de MS Office 2013-toepassing zijn; Afhankelijk van uw Excel-versie kunnen sommige processen echter veranderen.

Oplossing 5: houd uw Windows bijgewerkt

Er is ook ontdekt dat het probleem wordt veroorzaakt door een verouderd Windows-besturingssysteem. Dus als er nieuwe updates beschikbaar zijn op internet, zorg er dan voor dat u uw programma bijwerkt. Het is altijd een goed idee om uw besturingssysteem up-to-date te houden met de meest recente updates om uw systeem gezond te houden. Volg hiervoor deze stappen:

 • Ga naar het Configuratiescherm door op de Start-knop te drukken.
 • Selecteer vervolgens Systeem en beveiliging in het vervolgkeuzemenu.
 • Selecteer vervolgens onder Windows Update de optie Automatisch bijwerken in- of uitschakelen in het vervolgkeuzemenu.
 • Kies vervolgens Updates automatisch installeren (bij voorkeur) of Controleren op updates, maar laat mij beslissen of ik ze wil downloaden en installeren.
6 werkende oplossingen om het foutbericht "Microsoft Excel werkt niet meer" op t

Oplossing 6: macro's opnieuw compileren

Als geen van de andere handmatige opties voor u werkt, is dit de laatste handmatige methode die u kunt proberen. Zoek hier naar problematische macro's, omdat sommige gebruikers hebben gemeld dat macro's ervoor zorgen dat Excel niet meer werkt.

Dit wil niet zeggen dat je ze niet mag gebruiken. Hier leest u hoe u macro's kunt gebruiken om te voorkomen dat de Excel-bewerkingsfout is gestopt:

Volg hiervoor de stappen:

 • Open Excel en ga vervolgens naar Ontwikkelaar > Visual Basic.
 • Selecteer vervolgens Extra > Opties in het vervolgkeuzemenu.
 • Wis de optie 'Compile on Demand' onder het menu Algemeen zodra het paneel Opties wordt geopend.
 • Klik vervolgens met de rechtermuisknop op Module in het navigatievenster Project en selecteer 'Invoegen' om een ??nieuwe module toe te voegen.
 • Sla daarna uw spreadsheet op en sluit Excel af.
 • Dus dat is alles; het bericht Microsoft Excel is gestopt met werken, verschijnt niet meer de volgende keer dat u macro's gebruikt.

Automatische oplossing - MS Excel-reparatietool

MS Excel Repair Program is een unieke tool die speciaal is ontwikkeld om dergelijke bestanden te repareren, zodat er snel weer aan gewerkt kan worden. Dit reparatieprogramma zoekt naar een an.xls-bestand in de door de gebruiker opgegeven map. In het Excel Repair-venster zal het bestand waarvan is vastgesteld dat het beschadigd is, een voorbeeld maken. De gebruikersinterface is eenvoudig, met een brede werkbalk met knoppen voor het toevoegen van bestanden en mappen aan het programma. U kunt deze software gebruiken om een ??beschadigd Excel-bestand te repareren. Het kan moeiteloos alle gegevens herstellen van corrupte Excel-bestanden, inclusief celopmerkingen, grafieken, werkbladeigenschappen en andere bijbehorende gegevens. Het beschadigde Excel-bestand kan worden hersteld en vervangen door een nieuw leeg bestand. Het kan alle gegevens uit een bestand herstellen en herstellen zonder de oorspronkelijke lay-out te wijzigen.

Stappen om MS Excel Repair Tool te gebruiken:

Conclusie:

Dus dat is alles wat er is als het gaat om de foutmelding Microsoft Excel is gestopt met werken. Bekijk hier de handmatige oplossingen voor het probleem.

Ik heb mijn best gedaan om alle handmatige methoden te compileren, die u één voor één kunt proberen om de foutmelding Excel werkt niet meer op te lossen.

Als in dit geval echter geen van de handmatige oplossingen voor u werkt, kunt u de MS Excel Repair Tool gebruiken om tal van Excel-problemen te verhelpen en alle daarin opgeslagen gegevens te herstellen.

Hoe dan ook, maak een legitieme back-up van uw kritieke Excel-gegevens en scan uw machine op virussen en malware met een fatsoenlijk antivirusprogramma.

Als u aanvullende vragen heeft over de gepresenteerde, kunt u ons dit laten weten in het opmerkingenveld hieronder, of bezoek onze Repair MS Excel Ask Question-pagina.

[Dit is een bijgewerkte versie van de Excel-foutmelding die aangeeft dat deze niet meer werkt.]

Als u nog vragen heeft over dit probleem, bezoek dan onze supportafdeling, waar een van onze hoogopgeleide specialisten u graag van dienst zal zijn. Neem voor hulp bij uw Microsoft-problemen de telefoon op en bel het Microsoft-klantenondersteuningsnummer dat u aan Bellen Microsoft Nederland hebt verstrekt. We zijn er altijd om je te helpen, waar je ook bent. Neem gewoon contact met ons op voordat het probleem urgent wordt. Wij helpen u graag verder!