Hoe u uw PayPal-rekening kunt beschermen: 9 tips voor een betere beveiliging

4.3
Hoe u uw PayPal-rekening kunt beschermen: 9 tips voor een betere beveiliging

Hier zijn enkele basismethoden om uw PayPal-rekening te beveiligen tegen bedreigingen en gevaren.

Het is begrijpelijk dat gewetenloze personen PayPal-rekeningen willen binnensluipen, omdat het zo'n populair platform is voor online betalingen. Hoewel PayPal verantwoordelijk is voor sommige aspecten van beveiliging, kunt u veel doen om uw PayPal-account te beschermen.

Laten we eens kijken hoe u uw PayPal-account veilig kunt houden en enkele van de meest voorkomende manieren waarop PayPal-gebruikers schade kunnen oplopen, kunt vermijden.

1. Gebruik een sterk wachtwoord

Dit is algemeen internetbeveiligingsadvies dat u in al uw accounts moet implementeren. Uw PayPal-account is niet goed beveiligd als u korte of gemakkelijk te raden wachtwoorden kiest. U moet ook voorkomen dat u een wachtwoord van een andere website opnieuw gebruikt, zodat iemand die uw eerste account heeft gehackt, hetzelfde wachtwoord niet op PayPal kan gebruiken.

Om uw PayPal-wachtwoord bij te werken, gaat u naar de PayPal-website en logt u in. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en vervolgens op de kop Beveiliging. Selecteer Update naast Wachtwoord in de lijst.

PayPal-wachtwoord bijwerken

U wordt gevraagd uw huidige wachtwoord in te voeren, evenals een nieuw wachtwoord. Als je zelf moeite hebt met het bedenken van een sterk, goed te onthouden wachtwoord, raden we je aan een wachtwoordbeheerder te gebruiken.

2. Schakel authenticatie in twee stappen in

PayPal biedt, net als de meeste respectabele websites, tweestapsverificatie om uw account te beschermen (2FA). Wanneer u zich aanmeldt bij PayPal, moet u naast uw wachtwoord een eenmalige code invoeren.

Op dezelfde beveiligingspagina waar u uw wachtwoord kunt bijwerken, ziet u de optie om het in te schakelen. Om het in te stellen of uw keuzes te configureren, gaat u naar het gebied voor authenticatie in twee stappen en klikt u op Bijwerken.

U kunt een code gebruiken die via sms of een authenticatie-app aan u is verstrekt om u aan te melden bij PayPal. Onderzoek de voor- en nadelen van verschillende tweefactorauthenticatietechnieken om te bepalen welke voor u ideaal is.

Twee-factorenauthenticatie van PayPal

Je kunt ook Revoke kiezen om overal 2FA te eisen de volgende keer dat je inlogt als je ervoor hebt gekozen om 2FA weg te laten op een specifiek apparaat of browser.

3. Bekijk accountmachtigingen

Met PayPal kunt u uw account koppelen aan verschillende websites en services, waaronder eBay en uw creditcard. Hoewel ze nuttig zijn, is het een goed idee om ze van tijd tot tijd te bekijken om er zeker van te zijn dat u niemand anders toegang geeft tot uw PayPal-rekening.

Deze is te vinden op dezelfde pagina Beveiliging als voorheen. Als u wilt zien waar u bent ingelogd met PayPal en welke specifieke machtigingen u heeft aangeboden, klikt u op Bijwerken naast de machtigingen die u heeft gegeven. U kunt alle services die u niet gebruikt of vertrouwt, verwijderen.

4. Stel sterke beveiligingsvragen in

Verrassend genoeg gebruikt PayPal nog steeds beveiligingsvragen om uw account te beschermen. In vergelijking met andere technologieën zijn deze onveilig omdat ze vaak gemakkelijk te raden of te achterhalen zijn met behulp van social engineering.

Als gevolg hiervan klikt u op het tabblad Beveiliging op Bijwerken naast Beveiligingsvragen om ervoor te zorgen dat u geen duidelijke antwoorden hebt ingesteld. Als dit het geval is, moet u ze bijwerken naar iets dat veiliger is voor uw account.

5. Automatisch inloggen uitschakelen

One-Touch, een PayPal-gemaksfunctie, wordt vaak PayPal genoemd. Hierdoor kun je afrekenen met PayPal zonder dat je verbinding hoeft te maken met je account in je huidige browser. Gebruik dit niet op gedeelde computers of draagbare apparaten zoals een laptop, hoe handig het ook is.

Om het uit te schakelen, gaat u naar de pagina Beveiliging van PayPal en selecteert u Bijwerken in het gedeelte Automatisch inloggen. Dit geeft aan of One Touch is ingeschakeld en geeft je de mogelijkheid om het uit te schakelen.

6. Houd uw mobiele apparaat veilig

Het is van cruciaal belang om uw telefoon veilig te houden als u de PayPal-app gebruikt, zodat iedereen die deze oppakt geen toegang heeft tot uw PayPal-rekening. Zorg voor biometrische beveiliging en/of een sterke pincode op je vergrendelingsscherm.

U kunt uw PayPal-rekening extra beveiligen door in te loggen met uw vingerafdruk, gezicht of pincode. Om deze functies in te schakelen en uw pincode bij te werken, gaat u naar Instellingen > Inloggen en beveiliging.

7. Voeg een herstel-e-mailadres en telefoonnummer toe

Het herstellen van uw PayPal-login is, net als bij de meeste andere accounts, aanzienlijk eenvoudiger als u van tevoren back-upgegevens hebt ingesteld. Klik op de hoofdaccountpagina van uw PayPal-profiel op het tandwielsymbool om opties te zien om een ​​nieuw e-mailadres of telefoonnummer toe te voegen.

PayPal E-mail Telefoongegevens wijzigen

Van elk moet er minimaal één aanwezig zijn. Toegang hebben tot deze is van cruciaal belang als u uw wachtwoord of 2FA-techniek vergeet.

8. Trap niet in phishing-zwendel

De bovengenoemde suggesties zijn allemaal actieve verbeteringen die u kunt aanbrengen in uw PayPal-rekening om deze veiliger te maken. Een ander belangrijk onderdeel van beveiliging is het vermijden van fouten die ertoe kunnen leiden dat uw account wordt gehackt.

Een deel hiervan is het vermijden van risicovolle e-mails. Vanwege de bekendheid van PayPal zijn er veel phishing-e-mails die zich voordoen als PayPal, maar die eigenlijk van dieven afkomstig zijn. Om te voorkomen dat u uw accountgegevens kwijtraakt aan phishing-e-mails, moet u weten hoe u ze kunt herkennen.

Als u niet zeker weet of u op de juiste site zit, geef dan niet uw PayPal-rekeninggegevens door. Ga altijd rechtstreeks naar de website of zoek ernaar op Google in plaats van op links in e-mails te klikken.

9. Let op PayPal-waarschuwingen

Hoewel er veel valse PayPal-berichten zijn, stuurt het bedrijf ook echte waarschuwingen. Elke keer dat u een aankoop doet of geld verzendt via PayPal, ontvangt u een e-mailbevestiging. Als u een waarschuwing ontvangt voor een actie die u niet heeft uitgevoerd, dient u direct contact op te nemen met PayPal.

Om een ​​transactie als frauduleus of ongeoorloofd te melden, gaat u naar PayPal's Resolutiecentrum (onthoud dat u niet op links in e-mails moet klikken). Dit zal u door het reparatieproces leiden.

Bij vragen of problemen kunt u contact met ons opnemen via PayPal Nederland.

Lees ook deze blog: https://technischeondersteuning.wordpress.com/2022/06/13/weten-over-het-paypal-terugbetalingsbeleid/