HOE KRIJG JE RECENSIES OP FACEBOOK

4.6
HOE KRIJG JE RECENSIES OP FACEBOOK

Een stapsgewijze handleiding voor het verkrijgen van Facebook-reviews voor uw bedrijf

Laten we meteen ter zake komen: als ondernemer heb je al genoeg op je bord zonder dat je hoeft uit te zoeken hoe je consumentenbeoordelingen kunt verdienen op je Facebook-pagina.

Je hebt geen tijd om te zoeken naar de antwoorden die je nodig hebt om jezelf te leren hoe je je Facebook-pagina moet instellen om recensies te ontvangen, hoe je een tabblad Beoordelingen op je profiel kunt krijgen, hoe je beoordelingen kunt controleren en erop kunt reageren, of (de meeste belangrijk) hoe u in de eerste plaats om beoordelingen van uw klanten kunt vragen wanneer u bezig bent met het runnen van een bedrijf.

Daarom heeft ons marketingteam voor sociale media deze snelle en gemakkelijke gids opgesteld voor het verdienen van Facebook-reviews, compleet met stapsgewijze instructies. We helpen je om alle hierboven beschreven taken zo snel en gemakkelijk mogelijk uit te voeren.

Waarom online beoordelingen belangrijk zijn voor bedrijven

Wanneer consumenten op zoek zijn naar een bedrijf om een ?dienst te verlenen, is een van de eerste dingen die ze doen op internet zoeken naar aanbevelingen. Stel dat een huiseigenaar een loodgietersprobleem heeft. Die huiseigenaar haalt misschien haar telefoon tevoorschijn en typt ‘beste loodgieter bij mij in de buurt’, en krijgt ze een hele reeks loodgieters in haar buurt te zien die beweren de beste in de branche te zijn.

Dus tot wie zou die huiseigenaar zich wenden voor advies over welke loodgieter hij moet inhuren? Andere eigenaren van onroerend goed! Ze zal vrijwel zeker online beoordelingen lezen van andere huiseigenaren die in het verleden met die loodgieter hebben gewerkt om te zien of ze een gunstige ervaring hadden. Volgens een recent onderzoek denkt 57 procent van de consumenten dat gunstige beoordelingen en lof over een bedrijf op sociale media hun mening over dat bedrijf beïnvloeden, en 40% van de ondervraagde consumenten beweert dat ze een concurrent hebben gekozen op basis van hun reputatie op sociale media.

Wat betekent dit voor u als bedrijfseigenaar? Dus als de Facebook-pagina’s van uw concurrenten veel gunstige recensies hebben, maar die van u niet, kunt u leads en verkopen aan hen verliezen.

Hoe u beoordelingen op uw Facebook-bedrijfspagina kunt inschakelen

  • Ga in Facebook Business Manager naar de Facebook-pagina van je bedrijf.
  • Klik op Instellingen in de rechterbovenhoek van de witte balk bovenaan de pagina.
  • Klik op Beoordelingen in het hoofdmenu.
  • Wijzigingen opslaan na het selecteren van Bezoekers mogen deze pagina beoordelen.
  • activeer-reviews-op-facebook-bedrijfspagina

Hoe u het tabblad Beoordelingen kunt weergeven op uw Facebook-bedrijfspagina

Ga in Facebook Business Manager naar de Facebook-pagina van je bedrijf.

Klik op Instellingen in de rechterbovenhoek van de witte balk bovenaan de pagina.

Pagina bewerken is te vinden in het navigatiemenu aan de linkerkant.

Sjablonen en tabbladen moeten zichtbaar zijn. U vindt een optie om standaardtabbladen te gebruiken onder Tabbladen. Activeer deze optie (u kunt nu kiezen welke tabbladen u wilt weergeven op uw Facebook-bedrijfspagina.)

Om uw beoordelingen te bekijken, gaat u naar Een tabblad toevoegen en vervolgens naar Beoordelingen in het menu. Klik vervolgens op Sluiten nadat u Tabblad toevoegen hebt geselecteerd.

U zou nu een knop Instellingen moeten zien naast Reviews in uw tabbladen-menu. Klik hierop en zorg ervoor dat de schakelaar naast het tabblad Reviews is Zichtbaar is ingeschakeld en klik vervolgens op Opslaan.

add-reviews-tabblad-op-facebook-bedrijfspagina

Hoe u de Facebook-beoordelingen van uw bedrijf kunt volgen en erop kunt reageren

Dit is iets dat veel ondernemers over het hoofd zien: zodra u de beoordelingen heeft ontvangen, moet u erop reageren! Of ze nu gunstig of slecht zijn, het is belangrijk om op elk afzonderlijk te reageren (en zo snel mogelijk nadat ze zijn gepost).

Klanten zijn eerder geneigd om een ?goede review voor je diensten te plaatsen als ze merken dat je reviews in de gaten houdt en erop reageert. Als een consument een slechte recensie achterlaat, kunt u deze natuurlijk gebruiken om de situatie uit te leggen, zich te verontschuldigen en het probleem op te lossen.

Dus, hoe houdt u nieuwe beoordelingen bij, zodat u er snel op kunt reageren? Het is vrij eenvoudig als u de bovenstaande instructies volgt om het tabblad Beoordelingen in te stellen.

Ga in Facebook Business Manager naar de Facebook-pagina van je bedrijf.

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, zou je nu toegang moeten hebben tot het tabblad Beoordelingen vanuit het navigatiemenu aan de linkerkant.

Als je Recensies selecteert, kun je alle Facebook-recensies zien die je bedrijf heeft ontvangen. U kunt ze sorteren op Meest nuttig, Meest recent of Sterrenclassificatie. Selecteer Meest recent in het vervolgkeuzemenu om te controleren en te reageren.

Je ziet nu je meest recente recensies, samen met eventuele opmerkingen die je er al dan niet op hebt geplaatst nadat ze zijn gepubliceerd. Klik in het vak met de tekst Schrijf een opmerking… en voer uw reactie in op recensies waarop u nog niet heeft gereageerd.

het controleren-en-reageren op-facebook-bedrijfsrecensies

Bekijk deze blogpost over Reageren op negatieve recensies als je je zorgen maakt over hoe je moet reageren op eventuele negatieve recensies die je bedrijf op Facebook ontvangt.

Hoe u ervoor kunt zorgen dat klanten beoordelingen voor uw bedrijf op Facebook achterlaten

U heeft dus de Facebook-pagina van uw bedrijf ingesteld om beoordelingen te accepteren, en het tabblad Beoordelingen is op uw profiel verschenen. Je hebt gereageerd op elke recensie die je tot nu toe hebt ontvangen, zowel positief als negatief. De laatste vraag is: hoe kun je meer klanten overtuigen om positieve Facebook-reviews te plaatsen?

Stuur een e-mail naar uw klanten. E-mail de e-mailadressen van uw vorige klanten en vraag hen een review achter te laten over hun ervaring met uw organisatie. Als u de e-mailadressen van uw klanten nog niet heeft, begin ze dan nu te verzamelen en e-mail ze zo snel mogelijk na hun serviceafspraak (wanneer de uitstekende klantenservice van uw bedrijf nog beschikbaar is) om een ??online beoordeling aan te vragen. vers in het geheugen). Voeg een link toe naar de Facebook-pagina van uw bedrijf en informeer hen dat ze gemakkelijk hun eigen getuigenis kunnen plaatsen door op “Reviews” te klikken.

Maak een call-to-action-knop beschikbaar op uw website. Het is gemakkelijk om uw klanten feedback te laten geven over hun ervaring met uw bedrijf door een opvallende banner op uw website te ontwerpen en te plaatsen, hen te vragen het werk van uw bedrijf te beoordelen en die banner vervolgens op uw website toe te passen. uw Facebook-profiel koppelen.

Houd in de gaten wat anderen op uw pagina zeggen. Als individuen opmerkingen (in plaats van beoordelingen) schrijven over hun ervaring met uw bedrijf, kunt u reageren en hen bedanken voor hun feedback, en hen vervolgens uitnodigen om dezelfde feedback achter te laten op de pagina Beoordelingen, zodat toekomstige klanten deze snel kunnen vinden.

Maak de procedure zo eenvoudig mogelijk. Of u nu klanten rechtstreeks e-mailt of een call-to-action op uw website gebruikt om beoordelingen te krijgen, het belangrijkste is om het proces voor uw klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zorg voor een link naar je Facebook-pagina en duidelijke instructies voor het achterlaten van een review.

Heel erg bedankt! Maak uw klanten duidelijk dat u hun inbreng waardeert. Herinner hen eraan dat u hun bedrijf waardeert en dat hun mening belangrijk voor u is.

U kunt de Facebook-klantenservice bereiken door Facebook Bellen te bellen, die u doorverbindt met een live-technicus.

Lees ook deze blog: https://technischeondersteuning.wordpress.com/2022/07/26/hoe-facebook-wachtwoord-te-herstellen-zonder-bevestiging-reset-code/