Hoe praat ik met een mens bij PayPal

4.4
Hoe praat ik met een mens bij PayPal

Wil je PayPal bellen en met een echte persoon praten over recente accountgerelateerde problemen die je hebt gehad of om wat vragen te stellen? De details over hoe u in contact kunt komen met een live persoon bij PayPal vindt u hieronder.

Hoe te praten met een levende persoon bij PayPal

Als u met een persoon in leven wilt spreken over problemen met uw rekening, kunt u op verschillende manieren contact opnemen met de PayPal-klantenservice. De belangrijkste manieren om contact op te nemen met het ondersteuningsteam van PayPal en met een live persoon te praten, zijn via hun livechatfunctie, telefoonnummer en e-mailadres, zoals hieronder beschreven.

PayPal-telefoonnummer

  • Bezoek de officiële website van PayPal en log in op uw account om hun klantenondersteuningslijn te bellen.
  • Nadat u bent ingelogd, gaat u naar de onderkant van de pagina om de contactoptie voor uw PayPal-account te vinden.
  • Klik daarna op het tabblad Bel ons om het hulplijnnummer en een OTP voor identificatieverificatie te krijgen.
  • Zodra een PayPal-medewerker uw oproep beantwoordt, kiest u het nummer en voert u de OTP in om uw identiteit te bevestigen.
  • Ten slotte kunt u een in leven zijnde persoon bellen die door PayPal is aangewezen om een ​​probleem met uw rekening of een andere vraag die u heeft te bespreken, en u zult snel een antwoord krijgen.

PayPal Livechat

Livechat is een andere populaire manier om contact op te nemen met de PayPal-klantenservice voor accountgerelateerde problemen.

Wanneer u zich aanmeldt bij PayPal, gaat u onderaan de pagina naar het gedeelte Contact opnemen en zoekt u naar de livechatoptie.

Schrijf vervolgens uw vraag over PayPal in de chatbox en een live-operator zal meteen reageren.

e-mail gebruiken

  • Als je toegang tot je account nodig hebt om een ​​vraag over PayPal te e-mailen, ga dan eerst naar de link Contact opnemen.
  • U wordt naar het scherm van het Support Center gebracht, waar u ons een bericht moet sturen om een ​​standaardantwoord op uw vragen te krijgen.

Dit zijn de manieren waarop u met een live PayPal-vertegenwoordiger kunt communiceren over alle vragen die u heeft met uw rekening die echt deskundig advies vereisen. Wanneer een live persoon bij de PayPal-klantenservicebalie reageert, kunt u op hen vertrouwen omdat ze goed geïnformeerd zijn.

Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via PayPal Bellen.

Lees ook deze blog: https://elinathomas.doodlekit.com/blog/entry/21575267/hoe-paypalfout-10002-op-te-lossen