Hoe Facebook te deactiveren en Facebook-accounts te verwijderen

4.7
Hoe Facebook te deactiveren en Facebook-accounts te verwijderen

Sinds de oprichting in 2004 is Facebook enorm gegroeid en veranderd (we weten het, we zijn oud). Meta, Mark Zuckerbergs nieuwste rebrand van zijn media-imperium, is nu eigenaar van Facebook. Naarmate sociale-mediasites echter uitbreiden, kunt u overwegen om het aantal accounts dat u op verschillende platforms heeft, inclusief uw Facebook-account, te verminderen.

Er zijn twee manieren om een ​​Facebook-account te verwijderen, afhankelijk van of je je zorgen maakt over je online privacy, de polariserende gevolgen van het gebruik van sociale media of dat je je gewoon helemaal wilt terugtrekken. U heeft de mogelijkheid om uw account tijdelijk te deactiveren of definitief te verwijderen.

Als je volledig van sociale media af wilt, bekijk dan onze handleidingen over hoe je Instagram, TikTok, Snapchat en Twitter kunt verwijderen.

Wat is het verschil tussen het verwijderen of deactiveren van een Facebook-account?

Het belangrijkste onderscheid tussen het deactiveren en verwijderen van een Facebook-account is dat je door het deactiveren van je account op elk moment kunt terugkeren, terwijl het verwijderen van je account een permanente stap is.

Wat gebeurt er als je Facebook deactiveert?

Uw tijdlijn, inclusief berichten, afbeeldingen, vriendenlijsten en 'over'-informatie, wordt verborgen wanneer u uw account deactiveert, en anderen kunnen niet naar uw account zoeken. Bepaalde informatie blijft echter zichtbaar, zoals berichten die je hebt verzonden. Facebook bewaart al je gegevens (vrienden, berichten, foto's en hobby's) voor het geval je later besluit te reageren.

Wat gebeurt er als je Facebook verwijdert?

Aan de andere kant is het verwijderen van een account onomkeerbaar. U kunt niet meer terug naar het account als het eenmaal is verwijderd, en alles wat met de gebruiker te maken heeft, gaat voor altijd verloren. Als gevolg hiervan stelt Facebook het verwijderen van uw informatie een paar dagen uit nadat u uw verzoek hebt ingediend, voor het geval u van gedachten verandert. Het kan tot 90 dagen duren voordat al uw gegevens die zijn opgeslagen op de back-upservers van Facebook volledig zijn vernietigd nadat uw account is geannuleerd.

Hoe u uw Facebook-account kunt deactiveren

1. Klik op een Facebook-pagina op het omgekeerde driehoekje in de rechterbovenhoek.

2. Selecteer "Instellingen" in het vervolgkeuzemenu.

3. Klik in de linkerkolom op 'Je Facebook-gegevens'.

4. Selecteer "Deactiveren en verwijderen" in het vervolgkeuzemenu.

5. Kies "Deactiveer uw account" in het vervolgkeuzemenu. Klik vervolgens op "Doorgaan naar account deactiveren" en bevestig door de aanwijzingen op het scherm te volgen.

Log eenvoudig online in op uw account of gebruik uw Facebook-account om u aan te melden bij een app van derden om deze opnieuw te activeren.

Hoe u uw Facebook-account kunt verwijderen

1. Ga naar het gedeelte "Uw account verwijderen" van de website.

(https://www.facebook.com/help/account verwijderen)

2. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Account verwijderen'.

Voordat je je account verwijdert, stelt Facebook voor om een ​​kopie van je gegevens te downloaden, zodat je niets kwijtraakt dat je hebt gedeeld. Dit is met name cruciaal als u foto's of updates van vrienden wilt opslaan.

Hoe u uw informatie op Facebook kunt downloaden

1. Klik op een Facebook-pagina op het omgekeerde driehoekje in de rechterbovenhoek.

2. Selecteer "Instellingen" in het vervolgkeuzemenu.

3. Selecteer "Uw Facebook-gegevens" in het vervolgkeuzemenu.

4. Klik naast 'Uw gegevens downloaden' op 'Bekijken'.

5. Schakel de selectievakjes aan de rechterkant van de pagina in of uit om gegevenscategorieën aan uw verzoek toe te voegen of te verwijderen.

6. Selecteer het downloadformaat, de foto- en videokwaliteit en het datumbereik voor uw verzoek.

7. Bevestig uw verzoek door op "Bestand maken" te klikken.

8. Wanneer uw downloadverzoek gereed is, ontvangt u een e-mailmelding.

9. Klik op het omgekeerde driehoekje >> "Instellingen" >> "Je Facebook-gegevens" >> klik op "Bekijken" naast "Je gegevens downloaden" om terug te keren naar de pagina "Je gegevens downloaden".

10. Selecteer "Downloaden" in het menu.

Als je meer informatie nodig hebt of technische problemen hebt, neem dan contact met ons op via het gratis nummer van Facebook Nederland.