Hoe u uw LinkedIn-account kunt sluiten en verwijderen

4.5
Hoe u uw LinkedIn-account kunt sluiten en verwijderen

Hoe u uw LinkedIn-account deactiveert, hoe u een back-up van uw LinkedIn-gegevens maakt voordat u uw account verwijdert en hoe u LinkedIn Premium opzegt, worden allemaal behandeld in deze stapsgewijze instructie.

Hoe u uw LinkedIn-account kunt verwijderen

  • Log in op uw LinkedIn-profiel.
  • Klik in de bovenste werkbalk op het tabblad onder je profielfoto.
  • Selecteer in het vervolgkeuzemenu 'Instellingen en privacy'.
  • Selecteer "Uw LinkedIn-account sluiten" op de pagina "Account".
  • Selecteer de reden voor het sluiten van uw account en klik op "volgende".
  • Kies "Account sluiten" in het vervolgkeuzemenu.

Hoe u uw LinkedIn-profiel kunt verwijderen (details en afbeeldingen)

Stap 1: Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in uw LinkedIn-account in en klik op "Aanmelden".

Stap 2: Selecteer in de bovenste werkbalk uw profielfoto.

Stap 3: Selecteer in het vervolgkeuzemenu "Instellingen en privacy" (te vinden onder het gedeelte "Account").

Stap 4: Selecteer op de volgende pagina het tabblad "Account" (dit is standaard het tabblad "Privacy").

Eenmaal aangekomen, gaat u naar de onderkant van de pagina en klikt u op "Uw LinkedIn-account sluiten" (onder "Accountbeheer").

Stap 5: Kies een reden voor het opzeggen van je account, of kies "anders" als geen van de opties van toepassing is. Druk vervolgens op "Volgende".

Opmerking: als u een LinkedIn Premium-abonnee bent, gaat u naar het gedeelte 'Hoe LinkedIn Premium deactiveren' hieronder en keert u terug naar deze instructies.

Stap 6: Selecteer "Account sluiten" en voer uw wachtwoord in. Voila! Uw LinkedIn-profiel is gedeactiveerd.

Een back-up maken van LinkedIn-gegevens voordat u uw account verwijdert

Ben je bang dat je profiel wordt verwijderd? Voordat u uw LinkedIn-account verwijdert, heeft u de mogelijkheid om uw gegevens te downloaden. Hier leest u hoe u een back-up maakt van uw LinkedIn-gegevens.

Stap 1: Selecteer in de bovenste werkbalk uw profielafbeelding en klik vervolgens op "Instellingen en privacy" in het vervolgkeuzemenu dat wordt weergegeven.

Stap 2: Selecteer "Download uw gegevens" op het privacytabblad. U heeft de mogelijkheid om "The Works" (alles) te downloaden of een back-up te maken van individuele gegevens. Selecteer "Archief aanvragen" in het vervolgkeuzemenu. Het kan tot 24 uur duren voordat u de download ontvangt.

Waarom u uw LinkedIn-account niet moet verwijderen

LinkedIn is een fantastisch netwerkplatform voor werkzoekenden, maar deactiveer je account niet alleen omdat je een nieuwe baan hebt.

LinkedIn wordt door 87 procent van de recruiters gebruikt om sollicitanten te vinden. Hoewel je misschien gelukkig bent in je huidige baan, zul je blij zijn dat je je naam voor recruiters hebt gehouden en je netwerk in de toekomst hebt blijven uitbreiden.

Als u niet actief op zoek bent naar een baan, is een beetje routinematig onderhoud van uw LinkedIn-profiel geen slecht idee. De LinkedIn-optimalisatietool van Jobscan helpt u uw LinkedIn-profiel bij te werken en op te frissen, nieuwe prospects aan te trekken en u voor te bereiden op een toekomstige zoektocht naar een baan.

LinkedIn kan u ook helpen in contact te blijven met klanten en u op de hoogte te houden van hun problemen of branchetrends. Door lid te worden van LinkedIn-groepen en marktleiders te volgen, kunt u mogelijk op de hoogte blijven van veranderende marktomstandigheden.

Hoe LinkedIn Premium deactiveren?

Volg deze procedures als u uw LinkedIn-account wilt behouden, maar alleen wilt downgraden naar een eenvoudig LinkedIn-account:

Stap 1: Kies uw profielfoto in de bovenste werkbalk.

Stap 2: Kies in het vervolgkeuzemenu 'Premium abonnementsinstellingen'.

Stap 3: Selecteer "Abonnement opzeggen" in de rechter werkbalk. Om dit deel te zien, moet u mogelijk naar beneden scrollen op de pagina.

Stap 4: Kies "Doorgaan met annuleren" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5: Klik op "Doorgaan met annuleren" na het selecteren van uw reden voor het deactiveren van LinkedIn Premium (of "andere" als geen van de opties op u van toepassing is).

Houd er rekening mee dat u pas op de optie "Doorgaan met annuleren" kunt klikken nadat u de reden voor het annuleren heeft gekozen.

Stap 6: (Nogmaals, voor de goedkope stoelen!) Selecteer nog een laatste keer "Annuleren bevestigen".

Proficiat! Uw LinkedIn Premium-account is succesvol verwijderd.

Neem voor meer informatie over het gebruik van LinkedIn contact met ons op via Linkedin Bellen.