Geen toegang tot Gmail in elke browser, maar alle andere sites op internet zijn

4.8
Geen toegang tot Gmail in elke browser, maar alle andere sites op internet zijn

Ik gebruik dagelijks verschillende webgebaseerde e-mailclients, waaronder Outlook.com en Gmail, naast Microsoft Outlook. Er is een probleem met Gmail waar ik al meer dan een jaar last van heb. Dit is een hardnekkig probleem dat sommigen ook hebben ondervonden. Hier is het probleem en een mogelijke oplossing.

PROBLEEM

Ik verlies zo nu en dan links naar Gmail als mijn internetverbinding is verbroken, zelfs maar voor een seconde. Mijn Gmail-link gaat verloren, zelfs als ik mijn router opnieuw opstart, maar ik kan alle andere websites op internet bereiken, inclusief Google. Als ik de link kwijtraak en probeer de pagina in Firefox te vernieuwen, krijg ik de volgende foutmelding.

In Internet Explorer kan ik Gmail ook niet bereiken, met de volgende foutmelding:

Deze pagina kan niet worden bekeken omdat deze niet bestaat.

Ik ben al heel lang op zoek naar een oplossing op internet. Ik heb verschillende forumtips geprobeerd, heb geknoeid met: config (ik gebruik Firefox als mijn primaire browser), in- / uitgeschakeld add-ons, tijdelijk de firewall uitgeschakeld, de browsercache gewist, geschiedenis en cookies gewist; heb mijn IP-adres vernieuwd, de ARP-cache gewist, de NetBIOS-cache gewist, de DNS-cache gewist, enzovoort. Ik heb de DNS-server van Google aan mijn Hosts-bestand toegevoegd, Gmail toegevoegd aan mijn vertrouwde sites in de browser en een heleboel andere dingen die ik hier niet zal bespreken. Het herstarten van de machine is het enige dat werkt. Dat is onhandig als ik midden in veel taken zit en verschillende applicaties toegankelijk heb. Het helpt ook niet om uit en weer in te loggen. Om Gmail te laten werken, moest ik de machine opnieuw opstarten.

 • Ik zou graag een paar opmerkingen willen maken.
 • Ik kan elke andere website op internet bereiken behalve https://mail.google.com, maar ik kan Gmail niet gebruiken. Ik kan mail.google.com niet pingen, dus het lijkt erop dat ik de toegang tot de mailserver verlies.
 • Ik kan naar https://accounts.google.com gaan, maar ik krijg de bovenstaande foutmelding 'Server niet gevonden' wanneer ik me probeer aan te melden.
 • Ik heb gemakkelijk toegang tot Google en voer zoekopdrachten op internet uit.
 • Tenzij ik de machine opnieuw start, heb ik geen toegang tot Gmail in Firefox, Internet Explorer of Chrome.

OPLOSSING

De Gmail-verbindingen van sommige mensen lijken te worden hersteld als ze lang genoeg wachten. Misschien heb ik niet lang genoeg gewacht, want rebooten was het enige dat werkte voordat ik erachter kwam wat er mis was. Ik las op een forum dat ik toegang had tot Gmail door de DNS-server van Google rechtstreeks te verbinden met de IP-configuratie van mijn pc. Dat werkt, en ik hoef mijn machine niet langer opnieuw op te starten om mijn Gmail-link te herstellen.

Het permanent toevoegen van de DNS-server van Google aan de IP-configuratie van uw pc is voor niemand een haalbare optie. Maar maak je geen zorgen. Voeg eenvoudigweg de DNS-server van Google (8.8.8.8) tijdelijk toe aan uw IP-instellingen, open Gmail en wijzig de instellingen zo snel mogelijk weer. Deze methode werkt 100% van de tijd, vereist weinig tijd en vereist niet dat ik mijn machine opnieuw moet opstarten. Dit is wat u kunt doen als u uw Gmail-account niet kunt openen.

 • Ga naar de IP-instellingen op uw apparaat. Ga naar Configuratiescherm -> Netwerk en internet -> Netwerkcentrum in Windows 8.1.
 • Kies Ethernet onder Verbindingen.
 • Dubbelklik op Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4) in het venster Eigenschappen.
 • Uw computer moet lijken op de hieronder getoonde. Een Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) -server wordt door de meeste computers gebruikt om automatisch een IP-adres en DNS-serveradres te verkrijgen.
 • Klik op het keuzerondje in de onderste rij. Gebruik de onderstaande DNS-serveradressen.
 • Zoals te zien is in de onderstaande schermafbeelding, typt u voor de voorkeurs-DNS-server 8.8.8.8.
 • Druk daarna op OK en vervolgens op Sluiten.
 • Vernieuw de webpagina in uw browser (F5). Gmail zou voor u beschikbaar moeten zijn. U kunt ook succesvol mail.google.com pingen.
 • Keer terug naar fase 6 en herstel de oorspronkelijke configuratie. Verkrijg automatisch het DNS-serveradres.

PAS OP! Als u deze laatste stap niet doet, heeft u veel problemen met uw internetverbinding.

Dat is alles wat er is. Het duurt slechts een paar seconden om de instelling aan te passen en terug te draaien, en de server hoeft niet opnieuw te worden opgestart. De e-mailserver van Google is om de een of andere reden niet meer beschikbaar en moet worden gestoten. Ik heb nog nooit zo'n probleem gehad met een andere server ter wereld. Dit onderwerp bestaat al minstens drie jaar, op basis van de feedback van mensen op de forums. Ik weet nog steeds niet waarom alleen de Gmail-server van Google donker wordt voor mensen over de hele wereld, maar ik heb in ieder geval een oplossing die me niet dwingt om mijn machine altijd opnieuw op te starten.

Voor het aanmaken van een Gmail-account zonder verificatie is de informatie actueel en betrouwbaar. U kunt de e-mail ook naar de afdeling van Google sturen voor meer informatie. Als u uw wachtwoord vergeet, zorg er dan voor dat het e-mailadres dat eraan is gekoppeld nog steeds actief is. Alle consumenten moeten een foutloos account aanmaken om Gmail zonder onderbreking te kunnen gebruiken. U kunt het gratis nummer Gmail Bellen bellen als u dit niet kunt doen.