Ga aan de slag op LinkedIn in 5 eenvoudige stappen

5.0
Ga aan de slag op LinkedIn in 5 eenvoudige stappen

LinkedIn is een uitstekende bron om nieuwe mensen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Het kan echter eng zijn om ergens nieuw voor te zijn. Een account aanmaken op een nieuw sociaal netwerkplatform is vergelijkbaar met het starten van een nieuwe baan waar je niemand kent of hoe de dingen werken. Gelukkig voor jou ben ik hier om je wat tips te geven over hoe je aan de slag kunt op LinkedIn.

Upload een foto

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar de eerste stap bij het gebruik van LinkedIn is het plaatsen van een foto van jezelf. Mensen zullen uw LinkedIn-profielafbeelding als eerste opmerken en dit zal vaak de beslissende factor zijn om al dan niet contact met u op te nemen. Daarom wil je er zeker van zijn dat je met je foto vriendelijk overkomt en iemand met wie mensen graag willen communiceren.

Glimlachen op de foto is de eenvoudigste methode om dit te bereiken. Maak een duidelijke foto van alleen je hoofd en schouders in het frame, zodat je connecties kunnen zien dat jij het bent, zelfs als het een klein pictogram is. Zorg ervoor dat je achtergrond niet te storend is en betrek niemand anders in de afbeelding. Als het gaat om het plaatsen van uw foto's op het platform, is de grootte ook aanzienlijk.

Schrijf een samenvatting

Uw LinkedIn-profieloverzicht is het tekstvak bovenaan uw profielpagina, voor degenen die het niet weten. Je hebt 2000 tekens om een ??samenvatting te schrijven waarin je jezelf, je interesses en connecties uitlegt. Het is het beste om uw samenvatting beknopt en to the point te maken. Het is onwaarschijnlijk dat mensen stoppen en grote delen van de inhoud lezen tijdens het verkennen van uw profiel.

Wat u in uw LinkedIn-synopsis schrijft, is geheel aan u. U wilt er gewoon voor zorgen dat het uw merk of de sector waarin u werkt, weerspiegelt. Op deze manier leg je veel meer waardevolle contacten met mensen die in dezelfde of vergelijkbare sectoren werken. U kunt uw meest recente prestaties, sterkste vaardigheden benadrukken of gewoon pronken met uw individualiteit.

Beschrijf ervaring

De werkervaringssectie van LinkedIn is bedoeld om u in staat te stellen informatie over uw huidige en eerdere functies te delen. Dus als je samenvatting wat persoonlijker is, kun je in dit gedeelte dieper ingaan op je werkleven.

U hebt de vrijheid om zo veel of zo weinig informatie op te nemen als u wilt. Het is een kans om eerdere verantwoordelijkheden uit het verleden nader te bekijken. Recruiters kunnen meer te weten komen over uw achtergrond zonder uw cv te hoeven doorzoeken. Bovendien vergroot het bieden van ervaring het vertrouwen in uw profiel en/of bedrijf.

Vaardigheden toevoegen

Het vaardighedengebied van uw LinkedIn-profiel, zoals het ervaringsgedeelte, is een geweldige kans om op te splitsen wat u hebt geleerd van eerdere of huidige functies. De tijd nemen om uw vaardigheden te bekijken en te kiezen, is een slim idee, omdat het u zal helpen een baan te vinden die de vaardigheden vereist die u heeft.

De vele categorieën op het gebied van talenten helpen je om je vaardigheden te organiseren op een manier die zowel recruiters als klanten aanspreekt. Je hebt de mogelijkheid om maximaal 50 talenten te selecteren, maar je moet er drie als je 'Topvaardigheden' prioriteit geven. Als iemand je profiel snel scant, is de kans het grootst dat deze vaardigheden worden gezien, dus zorg ervoor dat ze het meest relevant en belangrijk zijn.

Netwerken

LinkedIn's brood en boter is netwerken. Daarom doen we het allemaal. Of u nu een ondernemer, recruiter of werkzoekende bent, bij ons bent u aan het goede adres. We willen allemaal het gesprek aangaan met mensen die in of rond onze velden werken. Er zijn zoveel methoden om met mensen in contact te komen op LinkedIn, maar je zult niemand ontmoeten die stilletjes in de hoek zit, net zoals je niemand zult ontmoeten die aan een nieuwe carrière begint.

Je moet aanwezig zijn op Linkedin. Iemand vinden om contact mee te maken is de eerste stap. Het importeren van contacten uit uw e-mail en het verzenden van verbindingsuitnodigingen naar hen op LinkedIn is een van de eenvoudigste manieren om dit te doen. LinkedIn zal mensen blijven voorstellen met wie u contact kunt opnemen voordat of nadat u dit doet. Regelmatig posten en invullen van uw LinkedIn-profiel zal de site helpen bij het voorstellen van mensen met wie u meer kans hebt om contact te maken.

Als je hulp nodig hebt, kun je contact met ons opnemen via Linkedin Bellen.