[Gids] Nieuw systeem voor Facebook-aanbevelingen en beoordelingen

5.0
180
[Gids] Nieuw systeem voor Facebook-aanbevelingen en beoordelingen

Facebook heeft onlangs verschillende wijzigingen aangebracht in zijn bedrijfspagina's.

Het belangrijkste doel van de onlangs bijgewerkte sites is om het voor bezoekers gemakkelijker te maken om via sociale media met lokale bedrijven te communiceren.

Volgens Alex Himel, Facebook's VP of Local, zijn meer dan 1,6 miljard mensen verbonden met een klein bedrijf op Facebook. En vanaf augustus 2018 zal Facebook wijzigingen aanbrengen in Facebook-bedrijfspagina's om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om in contact te komen met lokale bedrijven.

Een van de belangrijkste updates is de verbetering van de functie Aanbevelingen, een verbeterde versie van het beoordelingssysteem van Facebook.

Facebook maakt aanbevelingen van het bedrijfsleven nuttiger, zoals vermeld in de officiële update:

We zijn ons er allemaal van bewust dat evaluaties en aanbevelingen van klanten cruciaal zijn voor de reputatie van een bedrijf.

Positieve of 5-sterrenbeoordelingen van voormalige klanten worden ook een nieuwe methode voor potentiële klanten om vertrouwen te winnen.

Wat nog fascinerender is, is dat een op de drie Facebook-gebruikers het netwerk gebruikt om recensies en suggesties te zoeken.

In dit stuk bespreken we alles wat u moet weten over deze nieuwe functie, inclusief hoe deze uw aanwezigheid op Facebook zal beïnvloeden en hoe u er het beste van kunt maken.

Daarom moet je aandacht besteden aan deze upgrades en blijven lezen om erachter te komen wat er nieuw is en hoe je het meeste uit Facebook-aanbevelingen kunt halen.

Facebook-recensies worden Aanbevelingen

Deze nieuwe functie is al begonnen met de uitrol en bedrijven zullen het nieuwe recensie-ontwerp op hun Facebook-pagina kunnen zien. De belangrijkste update is dat de optie Aanbevelingen nu is geïntegreerd in de beoordelingen, en alle eerdere aanbevelingen van klanten of andere Facebook-gebruikers worden weergegeven in dit gedeelte Beoordelingen/aanbevelingen.

Dit betekent dat aanbevelingen niet alleen feedback van klanten rechtstreeks op de Facebook-pagina van een bedrijf omvatten, maar ook wanneer consumenten reageren op hun vrienden op Facebook terwijl ze op zoek zijn naar een aanbeveling.

Houd er rekening mee dat uw bestaande Facebook-recensies veilig blijven en dat uw Facebook-pagina al uw eerdere beoordelingen blijft weergeven.

Wat staat er in deze gids:

De belangrijkste voordelen van de nieuwe Facebook-aanbevelingen zijn als volgt:

 • Hoe wordt de nieuwe Facebook-beoordelingsscore bepaald?
 • Wat is de beste manier om het tabblad Facebook-recensies te verkrijgen?
 • Hoe schrijf je een Facebook-review en hoe meld je een aanbeveling?
 • Hoe u het aantal Facebook-beoordelingen kunt vergroten
 • Hoe integreer je Facebook reviews in je website?

Belangrijkste voordelen van de nieuwe Facebook-aanbevelingen

Klanten hebben nu meer keuzes om hun ideeën over een bedrijf te uiten dankzij de verandering in het beoordelingssysteem naar aanbevelingen. Hier zijn een paar van de voordelen:

Vergroot het bereik met Aanbevelingen

Je Facebook-paginascore wordt overal op Facebook weergegeven, met name op locaties waar klanten belangrijke beslissingen nemen, zoals Maps.

Aanbevelingen zijn te vinden op Facebook wanneer mensen uw bedrijf zoeken of bespreken. Het beste is dat Facebook prioriteit geeft aan aanbevelingen van goede vrienden, waardoor aankoopbeslissingen mogelijk worden en meer vertrouwen wordt gewekt.

Plaats foto's over het bedrijf

In de sectie beoordelingen was deze optie eerder uitgeschakeld. Wanneer een vriend om een ??aanbeveling vraagt, kun je het bedrijf nu taggen in het opmerkingenveld en gifs of foto's verstrekken. Het beste is dat al deze berichten worden weergegeven als klantrecensies in het gedeelte Aanbevelingen van de Facebook-pagina van het bedrijf.

Het beste is dat je met het mobiele formulier voor het geven van een suggestie een foto van je telefoon kunt uploaden en deze naast de woorden kunt laten publiceren.

Houd er rekening mee dat een aanbeveling voor een desktop een beperking van 25 tekens heeft, terwijl een aanbeveling voor een mobiele telefoon een beperking van 50 tekens heeft.

Tag Facebook-aanbevelingen

Klanten kunnen een tag kiezen die hun aanbeveling het beste weergeeft wanneer ze een aanbeveling rechtstreeks op de Facebook-pagina indienen. Deze Facebook-tags werken op dezelfde manier als hashtags voor bedrijven en worden gegenereerd door het Facebook-algoritme op basis van woorden die in eerdere evaluaties zijn gebruikt.

Wanneer u een aanbeveling probeert toe te voegen op mobiel, volgt hier een voorbeeld van hoe de tags worden weergegeven:

 • Hoe de nieuwe Facebook-beoordelingsscore wordt berekend

De algemene score van de Facebook-pagina wordt als volgt berekend, volgens het officiële Facebook-helpcentrum:

 • De beoordeling van een pagina is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder gebruikersbeoordelingen en aanbevelingen voor bedrijfspagina's op Facebook.
 • U kunt ook op het tabblad Beoordelingen het helpsymbool onder de gemiddelde score selecteren, zoals hieronder te zien is:
 • Hoe u het tabblad Facebook-recensies kunt krijgen
 • U hoeft geen wijzigingen aan te brengen als u eerder het tabblad Beoordelingen heeft geactiveerd. Houd er rekening mee dat het tabblad Aanbevelingen het tabblad Beoordelingen heeft vervangen en dat de activeringsmethode hetzelfde is.

Als je het tabblad Aanbevelingen op je Facebook-pagina nog niet hebt geactiveerd, volg je deze stappen om dit te doen:

 • Ga naar 'Instellingen' op je Facebook-pagina.
 • Selecteer in het linkermenu 'Tabs en sjablonen'.
 • Selecteer 'Een tabblad toevoegen' in het vervolgkeuzemenu.
 • Selecteer beoordelingen in het pop-upmenu en klik op 'Tabblad toevoegen'.
 • Een recensie achterlaten op Facebook
 • Dit is het proces met de meeste variatie.
 • Als u een bedrijf op Facebook wilt aanbevelen, gaat u naar de Facebook-pagina van het bedrijf en klikt u op de knop 'Aanbevelen'.

Houd er rekening mee dat er voorheen een optie was om 'een recensie te schrijven' en een beoordelingsscore van 1 tot 5 te kiezen. Je stelt nu het bedrijf voor in plaats van er een recensie voor achter te laten. U heeft slechts twee aanbevelingsopties: 'Ja' of 'Nee', waarmee u aangeeft of u het bedrijf wilt voorstellen of niet. Zo simpel is het.

De stappen voor het achterlaten van een Facebook-review zijn als volgt:

Selecteer Beoordelingen/aanbevelingen in het vervolgkeuzemenu.

 • Selecteer 'Ja' om de pagina voor te stellen.
 • Schrijf uw aanbeveling en, als u een mobiel apparaat gebruikt, een foto erbij.
 • U kunt ook een tag toevoegen als 'uitstekende service', 'geweldig personeel' of iets dergelijks.
 • Druk op de knop Publiceren.

Wanneer sommige van je Facebook-vrienden om een ??aanbeveling vragen, kun je een bedrijf aanbevelen door een opmerking te schrijven en de Facebook-pagina van het bedrijf te taggen.

En deze zelfstudie is van cruciaal belang voor bedrijfseigenaren die meer beoordelingen willen verdienen, omdat het hen laat zien hoe ze op hun Facebook-pagina met recensies kunnen navigeren en hoe ze dit stapsgewijze proces aan hun klanten kunnen uitleggen.

Een aanbeveling melden

De meeste online beoordelingssystemen, zoals Google, TripAdvisor en Yelp, bieden bedrijven een manier om ongunstige opmerkingen te melden die ze willen verwijderen of delegeren uit hun bedrijfsvermelding of, in het geval van Facebook-beoordelingen, hun Facebook-pagina.

Deze optie is vergelijkbaar met de vorige voor het rapporteren van reviews, en je kunt nu een aanbeveling rapporteren die in strijd is met de communitynormen van Facebook.

Volg hiervoor deze stappen:

Klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van de aanbeveling die u wilt melden.

Kies Reageer op deze aanbeveling.

Volg de aanwijzingen op het scherm.

Hoe meer Facebook-recensies te krijgen

Als je een bedrijf bent dat net begint met Facebook-aanbevelingen, is het verwerven van de eerste batch van cruciaal belang om vertrouwen op het platform op te bouwen.

Hier volgen enkele eenvoudige stappen om meer Facebook-recensies te verkrijgen:

Klanten zouden e-mails moeten ontvangen met een link naar uw Facebook-recensiegedeelte.

Print QR-codes met een link naar het tabblad beoordelingen op menu's of folders.

Voeg een knop toe aan uw website met de tekst 'Laat ons een recensie achter op Facebook'.

Sluit een Facebook-recensiebadge in op uw site.

Maak Facebook-advertenties op basis van uw beoordelingen.

U kunt ook uw Facebook-recensies op uw website opnemen om hun bereik en aantrekkelijkheid te vergroten. Om erachter te komen hoe u het onderstaande gedeelte kunt lezen.

Hoe sluit je Facebook-aanbevelingen in op je website?

U kunt een platform zoals EmbedReviews gebruiken om u te helpen nieuwe suggesties voor uw Facebook-pagina te genereren, dankzij de groei van het Facebook-recensiesysteem.

Het systeem maakt automatisch de 'Ja'- en 'Nee'-suggesties aan, die u op uw website kunt weergeven met een eenvoudige insluitbare code.

Probeer EmbedReviews zelf en begin met het beheren van uw Facebook-aanbevelingen.

Ik hoop dat dit artikel je zal helpen je Facebook-aanwezigheid te verbeteren en laat het me weten als je vragen of opmerkingen hebt.

Er zijn op elk moment duizenden actieve gebruikers op een van de meest populaire sociale medianetwerken. Als je problemen of technische problemen hebt met de website of applicatie, neem dan contact met ons op via Bellen Facebook Nederland. Ons team van specialisten staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om je te helpen je probleem op te lossen en toegang te krijgen tot de onberispelijke Facebook-ervaring.