Hoe u de Avast! Antivirusfout 42102.

4.4
217
Hoe u de Avast! Antivirusfout 42102.

Avast is een bekend antivirusprogramma met een van de hoogste downloadaantallen. Avast-antivirus geeft gebruikers toegang tot een scala aan geavanceerde functie

Avast is een bekend antivirusprogramma met een van de hoogste downloadaantallen. Avast-antivirus geeft gebruikers toegang tot een scala aan geavanceerde functies en bronnen voor gegevens- en netwerkbeveiliging. Gratis antivirusplannen zijn ook verkrijgbaar bij Avast. Alleen de meest elementaire beveiligingshulpmiddelen zijn echter beschikbaar als freeware. Als u uw computer tegen alle soorten bedreigingen wilt beschermen, kunt u een premium Avast-antiviruspakket aanschaffen dat een verscheidenheid aan geavanceerde functies bevat. Avast biedt naast functionaliteit ook een goede klantenservice. Als u een fout tegenkomt, zoals Avast-fout 42102, kunt u op elk moment hulp inroepen. De meeste Avast-fouten worden veroorzaakt door runtimeproblemen die gemakkelijk handmatig kunnen worden afgehandeld. U moet eerst een paar handmatige methoden proberen, en als u het probleem nog steeds niet kunt oplossen, zoek dan technische assistentie.

Controleer de systeemcompatibiliteit

Avast-antivirus biedt verschillende antivirusplannen op basis van systeemcompatibiliteit, wat betekent dat u, tenzij u een plan met meerdere licenties hebt, geen Windows-installatie op een Mac kunt uitvoeren. Processor, RAM en ruimte op de harde schijf zijn allemaal vereist door Avast-antivirus. Als uw computer niet aan de specificaties van Avast antivirus kan voldoen, treedt fout 42102 op tijdens het installatieproces. Als uw laptop onvoldoende schijfruimte heeft, kunt u grote bestanden, zoals films, games en andere programma's, van uw computer verwijderen. Nu moet u proberen antivirussoftware te installeren. Als u niet aan de criteria kunt voldoen, moet u uw huidige abonnement annuleren en een terugbetaling aanvragen bij Avast. Schaf een nieuw Avast-abonnement aan dat geschikt is voor uw apparaat.

Verwijder het conflicterende programma

Fout 42102 kan ook worden veroorzaakt door software die niet compatibel is met uw antivirusprogramma. Er zullen conflicten ontstaan ??als gevolg van software van derden die op uw apparaat is geïnstalleerd. Als u een Avast-fout krijgt wanneer u een specifiek programma opent, is het programma in conflict met uw antivirusprogramma. Zoek in de map Apps naar de software die problemen veroorzaakt. Klik met de rechtermuisknop op het programma en selecteer Verwijderen in het menu. Mogelijk moet u het verwijderingsproces voltooien door een paar wizards op het scherm te volgen. Er kunnen ook conflicten ontstaan ??als u andere antivirussoftware op uw computer hebt geïnstalleerd. Als u Avast-antivirus naast een andere antivirus-applicatie gebruikt, zullen ze botsen wanneer er een virus of malware wordt gedetecteerd. Op uw laptop moet u nog steeds minimaal één antivirussoftware hebben geïnstalleerd. Keer terug naar de map Apps en verwijder de andere antivirus van uw apparaat. Start nu uw systeem opnieuw op om te zien of uw Avast-fout is opgelost.

Herstel de registerbestanden

Wanneer de registerbestanden beschadigd raken, treedt de Avast-fout op. Onderzoek de registry-editor op beschadigde gegevens. Probeer gewoon de registerbestanden te herstellen als u over technische expertise beschikt. De registerbestanden zijn moeilijk te repareren. Een enkele blunder kan ook uw andere bestanden beschadigen. Maak een back-upsleutel voordat u begint met het bewerken van de bestanden. U kunt een back-upsleutel voor Avast-fouten maken door de onderstaande stappen te volgen:

  • Sluit de foutenwizard
  • Sluit alle actieve programma's
  • Klik op de startknop
  • Ga naar het zoekmenu en typ de opdracht
  • Houd de shift- en ctrl-toetsen ingedrukt
  • Druk op de Enter-knop
  • Er verschijnt een toestemmingsprompt op uw computer.
  • Druk na het lezen van de wizard op de knop Toestaan.
  • Je ziet nu de Windows-opdrachtprompt (zwarte doos met knipperende cursor)
  • Typ Regedit in de opdrachtprompt.

Druk op de Enter-knop

Het Windows-register-editorvenster wordt geopend. Er verschijnt een lijst met registervermeldingen. Selecteer de registervermelding van Avast Antivirus en dubbelklik erop. Om het bestand op uw bureaublad op te slaan, klikt u op de exportknop. Sla het registerbestand op als een.reg-bestand. Nadat u de back-upsleutel heeft gemaakt, bewerkt u de registerbestanden om het probleem op te lossen. Start uw computer opnieuw op om te zien of de Avast-fout is opgelost.

Maak de recente wijzigingen ongedaan

Als de antivirusfout van Avast optreedt nadat u wijzigingen op uw computer hebt aangebracht, kunt u het probleem oplossen door de meest recente wijzigingen ongedaan te maken. Verwijder al uw wijzigingen in de instellingen. U kunt de wijzigingen ook ongedaan maken met de functie Systeemherstel. Als u het probleem niet kunt oplossen, neemt u voor hulp contact op met het antivirusteam van Avast.

We zijn begonnen met het verzamelen van deze informatie op basis van feedback van de klantengroep, omdat het niet altijd eenvoudig is om met vertegenwoordigers van Avast te spreken. Blijf uw ervaringen delen zodat we deze gratis bron kunnen verbeteren. Kortom, de twee bedrijven hebben geen verband met elkaar. We maken gratis tools voor klanten van bedrijven zoals Avast en wisselen onderling informatie uit. Denk hierbij aan tools als onze telefoon, waarmee je voor grote bedrijven met Avast Klantenservice Nederland kunt bellen.